lauantai 5. maaliskuuta 2016

Fanikirjoitus

Ihan vain koska olen rakastunut ja sanon sen kaikille: Paul Dano! En halua pitää itselläni tätä onnea koska miksi pitäisin, onnea ei ole tarkoitus kätkeä tai ainakaan tätä onnea en halua kätkeä vaan jakaa sen kaikille. Uusin inspiraationlähteeni siis: näyttelijä Paul Dano. Tulossa syksyllä Suomen televisioon BBC:N Sota ja rauha -versioinnssa, joka minulla oli ilo nähdä jo ja jossa Dano Pierre Bezukhovina hallitsi tunnelman täysin suvereenisti, silloin kun hän oli kuvissa olin täynnä rauhaa ja rakkautta ja ihailua (hänen käsittämättömän hienosti esittämänsä, ristiriitojen painama mutta vilpitön Bezukhov oli myös suurin syy sille, miksi vakuutuin siitä että joskus kesken jättämäni Tolstoin opus täytyy lukea).

Tiedättehän, Paul Dano, myös esimerkiksi Little Miss Sunshinen ahdistunut teinipoika: "If I want to fly, I’ll find a way to fly." Olisihan minun pitänyt tietää, että juuri Paul Dano sanoi nuo sanat. Lehtikirjoitukset ovat täynnä ihailua Danon harvinaista näyttelijänlaatua ja hänen aiempia roolejaan kohtaan (myös mm. 12 Years a Slave, Sorrentinon Youth, Beach Boys -leffa Love and Mercy, There Will Be Blood ja ainakin itselleni täysin tuntemattomat Ruby Sparks ja For Ellen), ja ilmeisesti mies on vaatimaton ja fiksu ja sellaisen oloinen, jonka kuka tahansa voisi tuntea, minäkin, näyttelijä mutta myös tyyppi joka rentoutuu katsomalla jääkiekkoa (!) ja tyttöystävänsä kanssa tv-sarjoja brooklyniläisasunnon sohvalla.Ja Beach Boys, mikä letkeä meno! Nyt kuulen ja näen vain Paul Danon. Ja videolla, hetket juuri ennen kun Dano saa mikrofonin, nopea päätös, siirtymä, keskittyminen. Haluaisin tavata Paulin, jutella kirjoista vaikka ja sitten haluaisin tanssilattialle Paul Danon kanssa, ei tarvitsisi päätyä sänkyyn mutta tanssilattialle haluaisin.4 kommenttia:

 1. Ihanaa etten ole maailman ainoa fanihehkuttelija - joskaan Paul Dano ei siis oman ikuisen ihailuni kohde ole, vaikka ihan loistonäyttelijä toki onkin ♥ mutta siis ihanaa että joku muukin tietää tuon TUNTEEN!! =)

  Itse aikuisena naisena olen joskus niin kovin yksin kaukorakkauksineni, kun tuttavapiiriini ei muutenkaan kovin "leffakeskeisiä" ihmisiä kuulu, saati että kukaan heistä jaksaisi ihailla jotakuta näyttelijää siinä määrin että uppoutuisi heidän haastatteluihinsa/elämäkertoihinsa/elämäntyöhönsä, katsoisi jok'ikisen elokuvan jossa ko. henkilö on ollut mukana jne. jne. - tai että edes vaikka kahvipöydässä joskus juteltaisiin, elokuvista ylipäätään mutta etenkin suosikkinäyttelijöistä.

  - Kiva siis todellakin tietää, etten aivan yksin maailmassa fanityttöilyä harrasta! =)

  Kiitos ihanasta postauksesta, ja kiinnostavista suosituksista. :)

  Oletko muuten Prisonersin nähnyt? Tai siis, suomeksi Vangitut. Pääosissa Jake Gyllenhaal ja Hugh Jackman, Paul Danolla riipaiseva sivurooli... Leffan aihe on todella rankka ja sen katsominen vaatii sisua, mutta kaikessa synkkyydessään se on upeasti näytelty, ja Paul Danonkin [vastenmielisehköä] roolihahmoa kohtaan tuntee lopulta silkkaa myötätuntoa..

  Mielelläni en tätä elokuvaa varsinaisesti SUOSITTELE, juurikin vaikean aiheen ja yleisen synkkyyden vuoksi, mutta kannattaa vaikka lukaista juonenkulku ym. ja ratkaista itse haluaako leffan nähdä vai ei - Paul Danon takia tämän nyt kuitenkin ajattelin esiin tuoda. =)

  http://www.leffatykki.com/elokuva/prisoners

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!! Tärkein ensin: et todellakaan ole yksin! Mä olen aina ollut melko hyvä fanittaja, ja näin "aikuisemmalla" iällä se on mielestäni (yhä) varsin antoisaa nimenomaan siltä kannalta, että ainakin itselleni nämä ihailun kohteet merkitsee inspiraatiota, joiden työn jälkeä ihailen, jotka innoittaa paneutumaan niihin asioihin joista nautin ja uskomaan että sillä kaikella on merkitystä, ja joista innoitun samalla tavalla kuin saatan innoittua jonkun ystäväni tai tuttuni työstä täällä. (No, ehkä näissä (Hollywood-)näyttelijöissä sun muissa on jotain ylimääräistä säihkettä, mutta periaatteessa mekanismi on sama.) Mä olen sikäli onnekas, että voin usean ystäväni kanssa fiilistellä suosikkinäyttelijöitä- ja elokuvia, mutta ymmärrän tunteesi. On kivaa puhua näyttelijöistä ja elokuvista ja niiden aiheuttamista tunteista ja ajatuksista. Osaksi perustin myös tämän blogin, jotta olisi paikka jossa fiilistellä kaikkea sitä mitä ei ehdi (tai tohdi) jakaa muuten. :)

   En ole nähnyt Prisonersia, mutta vinkkisi (ja tämän, melko tuoreen Paul Dano -rakkauden) perusteella taidan kyllä katsoa. Paul Dano on mun mielestä hieno juuri sikäli, että se tuo rooliin kuin rooliin, usein vähän horjahtaneeseen tai ainakin hämmentyneeseen jotain inhimillistä.

   Toivotan sulle paljon innoittavia näyttelijähehkutuksia vastaisuudessakin! :)

   Poista
 2. Ihana tunnustus, ja tuo video oli kyllä ihan mahtava!

  Dano on loistava näyttelijä, mutta Prisoners-elokuvaa en suosittele kenellekään. Ainekset hienoon draamaan ja tirlleriin mutta loppua kohti aivan silmitöntä väkivaltaa ja niin ahdistava.

  Mä voisin tehdä tämmöisen tunnustuksen just nyt vaikka Mark Ruffalosta <3

  VastaaPoista
 3. No huh, kuulostaa kyllä rankalta, Prisoners siis. Toisaalta näiden kommenttien perusteella myös uteliaisuus herää. Katsotaan, mitä käy.

  Kantsii tehdä fanikirjoitus, se on kivaa :) Mulle Mark Ruffalo ei ole kovin tuttu, paitsi päällisin puolin, joten jään odottelemaan tunnustustasi.

  VastaaPoista