tiistai 8. elokuuta 2017

Nyt on elokuu

Elokuu eikä mitään tekemistä. Olin pois sijoiltani vähän aikaa, kunnes onneksi taas muistin, mikä on tärkeää.


Näin paljon kirjoja, ja mulla on aikaa lukea ne kaikki. Ja miksipä en lukisi, nyt kun on aikaa ja lukea voi missä vain, puistossa, pihalla, kalliolla, metrossa, kotona sängyllä. Olen myös lähdössä viikoksi Lappiin kuun puolessavälissä, joten ihan täysin väitteet tyhjien päivien ruhtinaallisuudesta/kauhusta eivät pidä paikkaansa. Rohkeasti ajattelin ottaa rinkkaan matkalukemiseksi Fowlerin Olimme ihan suunniltamme, rohkeasti siksi että siinä on ilmeisesti joku mieletön juonenkäänne ja se on kai muutenkin aiheuttanut lukijoissa ajatuksia. Tai sellainen mielikuva jostain on tullut. Ehkä minäkin voin sitten mennä siellä erämaassa suunniltani.

Mutta mitä muuta? Pieni elämä odottaa kirjaston varausjonossa ja juuri nyt muistin Tom Malmquistin Joka hetki olemme yhä elossa, mutta tuntuu että jotain on unohtunut, paljonkin, hyviä kirjoja viime keväältä tai mistä tahansa, sellaisia jotka olen joskus pannut mieleen mutta jotka eivät nyt lepää tässä pinossa. Mitä kannattaisi lukea?

4 kommenttia:

 1. Hieno pino. Jonesin Kotiinpaluu on musta parempi, tosin myös hurjasti rankempi, surullinen kyllä tuokin. Malmquist on mulle viime vuosien isoin juttu, järisyttävän upea. Luulen että Vegetaristi olisi sun kirja, samoin huikea Linda Knausgård, etenkin Tervetuloa Amerikkaan.
  Pieni elämä on sellainen että vie tilan kaikelta muulta, ja myös toipumiseen kannattaa varata aikaa. Ja nyt en muista että olitko lukenut Didionia ja jos niin mitä? Mutta siltä ihan mitä tahansa.

  Ja viimeisenä EHDOTTOMASTI Kerangalin Haudataan kuolleet, paikkaillaan elävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muistelinkin että pidit ehkä Kotiinpaluusta. Ehkä rakkaus oli... (kai) kiinnosti mua teemojensa puolesta enemmän, on jäänyt paremmin mieleen. Ja löytyi lisäksi kirjaston hyllystä, hee. Mutta jos innostun, luen varmaan myös Kotiinpaluun. Vegetaristi on kuvausten perusteella vähän pelottanut, mutta ehkä pitäis lukee. Knausgård (ex) family on mulle (häpeällisesti) toistaiseksi täysin kartoittamaton alue, mutta haluaisin kyllä tutustua heihin. Ehkä olis paikallaan aloittaa Lindasta. Joan Didionia en oo lukenut, muistin ne kun olin postannut tämän, mutta sun juttujen perusteella haluan kyllä lukea. Ja joo, myös Kerangal on ollut listalla. Onko siitä myös se leffa nyt?? Mitä ajattelet siitä?

   Kiitos vinkeistä! Tästä tulee hyvä kirjasyksy.

   Poista
  2. Jones on taitava kertoja, sellainen perusvarma, eli molemmat hyviä. Vegetaristi on hurja mutta sillä tavalla kiehtova ja oudon kaunis että just mietin sua, kun tykkäsit esim siitä Uiden kotiin niin paljon. Lindasta tykkäät ihan varmasti, se on lupaus! Ja hitto Didion, Maagisen ajattelun ajassa on tosi paljon samaa kuin Ullmannin Muutoksessa, mutta vielä hienompi.
   Ja Kerangalin elokuvan olin menossa katsomaan (uskalsin koska sai niin hyvät arviot) mutta se oli mennyt pois ohjelmistosta kahden viikon jälkeen, en ymmärrä. Aion katsoa heti kun tulee vuokralle tms.

   Mä olen lukenut ja luen hävettävän vähän just nyt, mutta sitten taas kun aika on. Arundathi Royn aion kuitenkin heti kun saan käsiini!

   Poista
  3. Huu, Vegetaristi kuulostaa kyllä kiehtovalta. Ehkä uskaltaudun sen pariin. Ja Didion todellakin, juttujesi perusteella ajattelin heti, että tuota täytyy lukea.

   Toi Fowler muuten... No, ehkä laadin siitä postauksen vielä joskus.

   Poista